Langlaufen, alpineski, sleeën

Bij langlaufen denk je onmiddellijk aan de Hoge Venen, en net daarom kan het er erg druk zijn. Maar ook in de dorpjes rondom Hünningen, in Losheimergraben, Rocherath, Wirtzfeld, Elsenborn zijn er loipe's en verhuur van materiaal mogelijk. De toestand van de pistes en alle andere info kan je hier volgen.

Ook interessant zijn de wintersportgebieden in de Duitse Eifel op 5 tot 20 min. vanuit Silberhütte: Weißer SteinWolfsschlucht en Schwarzer Mann. Naast langlaufen is ook alpineski mogelijk, weliswaar beperkt, en sleeën mét skilift. In Schwarzer Mann worden ook een aantal mooie wandelingen begaanbaar gehouden en in Wolfsschlucht is ski-initiatie mogelijk.

Watersport en waterpret

De zeer nabijgelegen meren van Bütgenbach, Robertville en Kronenburg bieden vele mogelijkheden aan liefhebbers van watersporten, sportvissen, waterpret en baden in de vrije natuur. De waterkwaliteit is er ook dit jaar weer optimaal.

Vliegen

Rondvluchten met ULM’s (ultralichte vliegtuigjes) over het prachtige Eifel- en Venenlandschap. Te boeken via www.feuervogel.be in Büllingen.