Fietsen voor de geoefende en minder geoefende fietser

Wellicht denken vele fietsliefhebbers dat de Oostkantons te heuvelachtig zijn en daarom niet geschikt voor gewone fietsers. Het klopt inderdaad dat geoefende fietsers en MTB-ers hun hart hier kunnen ophalen en voldoende uitdaging vinden. Het VeloTour netwerk Hoge Venen-Eifel is een fietsknooppuntennetwerk van 850 km dat je grote flexibiliteit biedt. Een online routeplanner laat je toe sportieve routes, racefietsroutes, mtb routes te plannen.

Maar ook als je het wat rustiger aan wil doen, zijn er volop mogelijkheden. De RAVel-fietsroute werd aangelegd op het voormalige spoorwegtracée en biedt rustig fietsplezier in een eigen bedding, afgescheiden van het verkeer, met een hellingsgraad van max 3%. De bekendste RAVel is de Vennbahn.

De Vennbahn won in 2013 de titel van “Mooiste fietsroute van Europa” en wordt steeds populairder. 125 km lang, perfect geasfalteerd, 100 % in eigen tracée met start in Duitsland (Aken, Monschau), doorheen de Oostkantons (Sourbrodt, Butgenbach, Waimes, Montenau, St. Vith, Burg-Reuland tot in Luxemburg (Troisvierges). Via RAVel L45a ook vanuit Hünningen makkelijk te bereiken.

Ook de Kyllradweg is sinds mei 2015 vanuit Hünningen te bereiken via RAVel L45A. Via Honsfeld, Buchholz ga je naar de Kronenburger See en kan je de Duitse Eifel van Noord naar Zuid doorkruisen, 100 % in eigen tracée en doorheen de meest fantastische landschappen.

Tot slot zijn er nog de Ovelo fietstochten, voorstellen uitgewerkt door de Toeristische dienst, die stukken RAVel met het VeloTour netwerk combineren.

Uitgebreide info over fietsverhuur, routeplanner, Ovelo routes, RAVel routes, ... vind je bij de Toerische dienst Ostbelgien.

Wij verhuren fietsen

Wil je graag een dagje fietsen, zonder onmiddellijk alles mee te moeten sleuren, dan kan je bij ons een mountainbike huren. We hebben er 4 ter beschikking.

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid een e-bike te huren in één van de 9 verhuurstations. Zelfs routes met serieuze hoogteverschillen kunnen dan ook door minder geoefende fietsers beklommen worden.