Wie zijn wij?


Welkom, ik ben Daphne. In september 2013 ben ik verhuisd van Heist-op-den-Berg naar het landelijke Hünningen met man en 4 kinderen. Na een groot deel van ons project "Silberhütte" eigenhandig uit te voeren, konden we in augustus 2014 de B&B deuren openen en onze eerste gasten verwelkomen.

Sinds 2020 zet ik Silberhütte alleen verder en woon er samen met kinderen Dante, Hannah, Klara en Moira, Aussie Lilly en schaapjes Elly, Peach, Maleficent, Aurora en Svenja.

Vanwaar de naam Silberhütte?

Silberhütte is grijs, aan de buitenkant van het gebouw en ook binnenin: grijs en groen, net zoals de omgeving.

En een hütte biedt beschutting en warmte, en een hartelijke ontvangst wanneer je door de bergen trekt. Precies wat Silberhütte, gelegen op 640m hoogte, en daarmee de hoogstgelegen B&B van België, te bieden heeft.

Wat wil ik graag bieden?

Uitgangspunt is wat ik zelf fijn vind op reis: een mooie omgeving, een mooie maar vooral ook praktische inrichting, leuke contacten, kansen om met de juiste tips de streek beter te leren kennen. Kwaliteit en comfort, met leuke extra's. 

Luxe streef ik niet na, omdat je dan "alles" geeft, aan iedereen, en uiteindelijk slechts enkelen dit gebruiken of appreciëren. Al het andere is dan verspilling, en verspilling vinden we gewoon jammer.

Silberhütte en ecologie

Alleen al door het feit je met een B&B kleinschalig werkt, voor plaatselijke produkten kiest en dichter bij je gasten staat, is het makkelijker om duurzaam te werken. Daarin zien we dan ook onze uitdaging.

Bij de bouw van onze woning hebben we rekening gehouden met het ecologische aspect, zoveel als ons budget het toeliet, en zolang het praktisch bleef. Zo hebben we een zeer goed geïsoleerde woning (bijna-passief) en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. We produceren een groot deel van onze energiebehoefte zelf, en kozen voor vloerverwarming met een zuinige warmtepomp.

Bij de uitbating van Silberhütte hebben we een aantal keuzes gemaakt, die nog steeds een optimaal comfort garanderen en toch "een steentje bijdragen". Op termijn willen we graag meer doen. Tips zijn natuurlijk zéér welkom!

Silberhtte favicon 140413We kozen voor douches met spaarkoppen en -thermostaten ipv een bad.
Silberhtte favicon 140413Voor wie zich graag eens door-en-door opwarmt na een dag buiten in de kou, is er een zuinige infraroodsauna.
Silberhtte favicon 140413De badkamers worden verwarmd met infrarood spiegelverwarming met bewegingsthermostaten.
Silberhtte favicon 140413We hebben overal LED-lampen, velen daarvan zijn bovendien sensorlampen.
Silberhtte favicon 140413We poetsen met ECO-produkten, maar vooral met weinig produkt. 
Silberhtte favicon 140413We wassen met natuurlijke wasnoten.
Silberhtte favicon 140413We proberen de hoeveelheid wasgoed te beperken tot het noodzakelijke. Liever dat een gast al eens een handdoek bijvraagt, dan dat er wekelijks enkele machines met ongebruikte spullen draaien. Daarom ook bieden we niet standaard een badjas aan maar vragen we een kleine vergoeding. 
Silberhtte favicon 140413Bij het ontbijt bieden we zoveel mogelijk plaatselijke produkten, bio-eitjes, zelfgemaakte confituur en zweren we kleine wegwerpverpakkingen af (op enkele uitzonderingen na).
Silberhtte favicon 140413We bieden op de kamers voor douche, haren en handen een aangename ECO-zeep in een navulbaar zeeppompje.
.

Zoals gezegd, heb je zelf nog tips of ideëen, dan horen we dat graag!