Langlaufen, alpineski, sleeën

Bij langlaufen denk je onmiddellijk aan de Hoge Venen, en net daarom kan het er erg druk zijn. Maar ook in de dorpjes rondom Hünningen, in Losheimergraben, Rocherath, Wirtzfeld, Elsenborn zijn er loipe's en verhuur van materiaal mogelijk. De toestand van de pistes en alle andere info kan je hier volgen.

Ook interessant zijn de wintersportgebieden in de Duitse Eifel op 5 tot 20 min. vanuit Silberhütte: Weißer SteinWolfsschlucht en Schwarzer Mann. Naast langlaufen is ook alpineski mogelijk, weliswaar beperkt, en sleeën mét skilift. In Schwarzer Mann worden ook een aantal mooie wandelingen begaanbaar gehouden en in Wolfsschlucht is ski-initiatie mogelijk.

Watersport en waterpret

De zeer nabijgelegen meren van Bütgenbach, Robertville en Kronenburg bieden vele mogelijkheden aan liefhebbers van watersporten, sportvissen, waterpret en baden in de vrije natuur. De waterkwaliteit is er ook dit jaar weer optimaal.

Vliegen

Rondvluchten met ULM’s (ultralichte vliegtuigjes) over het prachtige Eifel- en Venenlandschap. Te boeken via www.feuervogel.be in Büllingen.

 

Uitstapjes en bezienswaardigheden bij Büllingen

Natuurbeleving

  • Gartenschaupark Zülpich DE - schitterende modeltuinen door verschillende tuinarchitecten rondom het meer en de historische burcht van Zülpich, met verschillende activiteiten waaronder roofvogelshow. Zülpich zelf is ook de moeite, en aan het meer kan je baden en watersporten.
  • Natuurparkcentrum Botrange/ Centrum Hoge Venen-Eifel - gelegen in het hart van het uitgestrekte landschap van de Hoge Venen, nodigt het Natuurparkcentrum U uit voor een aangenaam en leerijk verblijf in de streek. Met wandelroutes, geleide wandelingen, een cafetaria en een zeer aangename overdekte picknickplaats waar je je 's winters kan opwarmen bij een grote open haard.

Uitstapjes met kinderen:

 Wildparken en pretparken

Fietsen voor de geoefende en minder geoefende fietser

Wellicht denken vele fietsliefhebbers dat de Oostkantons te heuvelachtig zijn en daarom niet geschikt voor gewone fietsers. Het klopt inderdaad dat geoefende fietsers en MTB-ers hun hart hier kunnen ophalen en voldoende uitdaging vinden. Het VeloTour netwerk Hoge Venen-Eifel is een fietsknooppuntennetwerk van 850 km dat je grote flexibiliteit biedt. Een online routeplanner laat je toe sportieve routes, racefietsroutes, mtb routes te plannen.