Back to top
Go to bottom

Wandelen tussen Hoge Venen en Eifel

De Oostkantons strekken zich uit van het Belgisch-Duits-Nederlands drielandenpunt in het noorden (Kelmis) tot aan het Belgisch-Duits-Luxemburgs drielandenpunt in het zuiden (Ouren). In het midden van deze streek ligt het Duits-Belgisch natuurpark Hoge Venen-Eifel.En zeer centraal gelegen in het natuurpark Hoge Venen-Eifel vind je Hünningen, een klein, rustig dorpje temidden velden en weilanden.

Het ligt als het ware op een knooppunt tussen verschillende landschappen. Op nauwelijks 8 km van het meer van Bütgenbach maakt ons dorpje deel uit van het zo typische glooiende landschap van velden en weilanden onderbroken door meidoorn- en beukenhagen. Verlaat je het dorp aan de zuid-westelijke kant, dan betreed je bijna onmiddellijk de uitgestrekte bossen van de Eifel en de schilderachtige vallei van de Our, de diepst uitgesneden vallei in de streek die prachtige vergezichten biedt. Ga je noord-oostelijk dan bereik je na een 20-tal kilometer de Hoge Venen. De Hoge Venen is één van de laatste veengebieden op een hoogplateau in Europa. De natuur is er ruig, de fauna en flora bijzonder, de stilte oorverdovend, de sfeer ietwat mystiek.

De prachtigste wandelroutes

Het hele jaar door is deze heuvelachtige streek een paradijs voor wandelaars.

  • Allereerst zijn er de talrijke goed bewegwijzerde wandelingen. Hiervan hebben we kaarten in huis zodat je deze ook op voorhand al eens kan bekijken of met ons bespreken. De kaarten van de omgeving van Bütgenbach, Amel, de Hoge Venen en Sankt Vith kunnen bij ons geraadpleegd worden of aangekocht aan 7€.
  • Verder bieden we de gratis brochures aan van de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons met door hen uitgewerkte wandelingen, volgens de thema's Langs het water en Panorama's en heuvelkammen. Het merendeel van deze themaroutes of de bewegwijzerde routes verlopen over geasfalteerde wegen en hebben als voordeel dat ze kinderwagen- en rolstoelvriendelijk zijn en ook bij sneeuw nog bewandelbaar blijven.
  • Tot slot hebben we ook onze eigen routes uitgewerkt. Wij zijn op zoek gegaan naar de rustigste paadjes, die dan vaak wel goed schoeisel vereisen en enkel met een zeer sportief model buggy haalbaar zijn. Enkele van deze wandelingen vind je hieronder, maar er zijn er nog meer te vinden op ons RouteYou kanaal. Deze kan je dan uitprinten of je kan ze downloaden op jouw navigatietoestel. Je kan ze ook naar je smartphone downloaden en deze, voorzien van de handige RouteYou app, gebruiken als navigatietoestel.
Perlenbach

Perlenbachtal 11 km

Lanzerath

Lanzerath-Manderfeld 10 km

Honsfelder Venn

Hünningen-Honsfeld 14 km

Hepscheid

Möderscheid-Heppenbach 15 km

Weißer Stein

Hünningen-Weißer Stein 15 km

Honsfeld

Hünningen-Buchholz 16 km

Manderfeld

Manderfeld langs de Our 11 km

Mürringen

Hünningen-Mürringen 10 km

Wilde_narcissen

Holzwarchetal 14 km