kyllradweg

Back to top
Go to bottom

Fietsen, wintersport en nog veel meer.

Fietsen, MTB en e-bike voor de geoefende en minder geoefende fietser

Wellicht denken vele fietsliefhebbers dat de Oostkantons te heuvelachtig zijn en daarom niet geschikt voor gewone fietsers. Het klopt inderdaad dat geoefende fietsers en MTB-ers hun hart hier kunnen ophalen en voldoende uitdaging vinden. Maar ook als je minder geoefend bent, of het graag iets rustiger aan doet, kan je bij ons terecht op de RAVeL of "trage wegen", meestal op oude spoorwegbeddingen, dus zo goed als vlak, en vaak afgescheiden van alle ander verkeer, voor fietsplezier zonder zweet en moeite, doorheen de mooiste landschappen.

Wij verhuren fietsen

Wil je graag een dagje fietsen, zonder onmiddellijk alles mee te moeten sleuren, dan kan je bij ons een mountainbike huren. We hebben er 4 ter beschikking.

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid een e-bike te huren in één van de 19 verhuurstations. Zelfs routes met serieuze hoogteverschillen kunnen dan ook door minder geoefende fietsers beklommen worden. De huurprijs bedraagt +/- 25 euro per dag.

Wat zijn vanuit B&B Silberhütte de belangrijkste mogelijkheden?

Met een trajectennet van 680 km MTB-routes behoren de Oostkantons tot de mooiste en grootste MTB-bestemmingen van België. EA-Biking in Bütgenbach organiseert bovendien begeleide MTB tochten, voor kleine of grotere groepjes, zelfs op maat.

VeloTour Hoge Venen-Eifel, het nieuw gemarkeerde fietsknooppuntennetwerk van 850km. Het netwerk verloopt volgens 18 themaroutes. Er wordt grotendeels gebruik gemaakt van de RAVel op oude spoorwegbeddingen, deels ook van gewone, rustige straten. De velden- en weidenlandschapsroute loopt doorheen Hünningen en doet verder Weißer Stein, Rocherath, Wirtzfeld en Büllingen aan. De Woud- en Meerroute doet Weißer Stein aan en gaat verder naar Duitsland, langs Hellenthal en de Olaftalsperre en komt terug over Rocherath. 

De Vennbahn won in 2013 de titel van “Mooiste fietsroute van Europa” en wordt steeds populairder. 125 km lang, perfect geasfalteerd, 100 % in eigen tracée (oude spoorwegbedding) met start in Duitsland (Aken, Monschau), doorheen de Oostkantons (Sourbrodt, Butgenbach, Waimes, Montenau, St. Vith, Burg-Reuland tot in Luxemburg (Troisvierges). Via RAVel L45a ook vanuit Hünningen makkelijk te bereiken.

Ook de Kyllradweg is sinds mei 2015 vanuit Hünningen te bereiken via RAVel L45A. Via Honsfeld, Buchholz ga je naar de Kronenburger See en kan je de Duitse Eifel van Noord naar Zuid doorkruisen, 100 % in eigen tracée en doorheen de meest fantastische landschappen.

Langlaufen, alpineski, sleeën

Bij langlaufen denk je onmiddellijk aan de Hoge Venen, en net daarom kan het er erg druk zijn. Maar ook in de dorpjes rondom Hünningen, in Losheimergraben, Rocherath, Wirtzfeld, Elsenborn zijn er loipe's en verhuur van materiaal mogelijk. De toestand van de pistes en alle andere info kan je hier volgen.

Ook interessant zijn de wintersportgebieden in de Duitse Eifel op 5 tot 20 min. vanuit Silberhütte: Weißer SteinWolfsschlucht en Schwarzer Mann. Naast langlaufen is ook alpineski mogelijk, weliswaar beperkt, en sleeën mét skilift. In Schwarzer Mann worden ook een aantal mooie wandelingen begaanbaar gehouden en in Wolfsschlucht is ski-initiatie mogelijk.

Ook vanuit Silberhütte zelf kan je mooie wandelingen maken in de sneeuw. In het bos blijft het meestal wel begaanbaar. Voor stappen in de open ruimte en weiden, verhuren we sneeuwschoenen.

Watersport en waterpret

De zeer nabijgelegen meren van Bütgenbach, Robertville en Kronenburg bieden vele mogelijkheden aan liefhebbers van watersporten, sportvissen, waterpret en baden in de vrije natuur. De waterkwaliteit is er ook dit jaar weer optimaal.

Vliegen

Rondvluchten met ULM’s (ultralichte vliegtuigjes) over het prachtige Eifel- en Venenlandschap. Te boeken via www.feuervogel.be in Büllingen.

 

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura