rustige B&B in het groen
Back to top
Go to bottom

team_silberhutteWie zijn wij?


Wij zijn Daphne en Maarten. Samen met onze 4 kinderen Dante, Hannah, Klara en Moira (toen 12, 10, 8 en 8 jaar oud) zijn wij in september 2013 verhuisd van Heist-op-den-Berg naar het landelijke Hünningen. Daar zijn ook onze Aussies Lilly en Frodo erbij gekomen.

Waarom verhuizen?

Omdat het groen overweldigend is. Omdat we hier ademen. Omdat de nacht pikdonker is, en stil. Omdat je hier een beetje "in de bergen" zit. Om de mysterieuze nevel die 's avonds vaak opstijgt en alles omhult. Om de mix van talen, eigen aan een grensgebied, waarin we leven en onze kinderen opgroeien.

En natuurlijk, omdat het een mooie locatie is voor een B&B, voor een vakantie zoals wij die zelf graag hebben: in het groen, maar niet té afgelegen, met voldoende mogelijkheden tot activiteiten, uitstapjes etc... 

De bouw van Silberhütte

Een groot deel van ons project “Silberhütte” hebben we eigenhandig uitgevoerd: het ontwerp, het uitdenken van het meest geschikte verwarmingssysteem, op zoek gaan naar goede akoestische oplossingen, meehelpen met de ruwbouw (houtbouw), en op enkele uitzonderingen na, wegens tijdsnood, of een kapotte knie, plaatsing van alle technieken, vloeren, sanitair, afwerking van wanden etc. In augustus 2014 hebben we de B&B deuren geopend en onze eerste gasten kunnen verwelkomen.

Vanwaar de naam Silberhütte?

Silberhütte is grijs, zowel aan de buitenkant van het gebouw als binnenin: grijs en groen, zoals ook de omgeving dat is.

En een hütte biedt beschutting en warmte, en een hartelijke ontvangst wanneer je door de bergen trekt. Precies wat Silberhütte, gelegen op 640m hoogte, en daarmee de hoogstgelegen B&B van België, te bieden heeft.

Wat willen we graag bieden?

Uitgangspunt is wat we zelf zoeken, op reis als koppel, of met 4 kinderen: een mooie omgeving, een mooie maar vooral ook praktische inrichting, leuke contacten, kansen om met de juiste tips de streek beter te leren kennen. Kwaliteit en comfort, met leuke extra's. 

Luxe streven we niet na, omdat je dan "alles" geeft, aan iedereen, wat uiteindelijk slechts enkelen gebruiken of appreciëren. Al het andere is dan verspilling, en dat vinden we doodjammer.

Silberhütte en ecologie

Alleen al door het feit je met een B&B kleinschalig werkt, voor plaatselijke produkten kiest en dichter bij je gasten staat, is het makkelijker om duurzaam te werken. Daarin zien we dan ook onze uitdaging.

Bij de bouw van onze woning hebben we rekening gehouden met het ecologische aspect, zoveel als ons budget het toeliet, en zolang het praktisch bleef. Zo hebben we een zeer goed geïsoleerde woning (bijna-passief) en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. We produceren een groot deel van onze energiebehoefte zelf, en kozen voor vloerverwarming met een zuinige warmtepomp.

Bij de uitbating van Silberhütte hebben we een aantal keuzes gemaakt, die nog steeds een optimaal comfort garanderen en toch "een steentje bijdragen". Op termijn willen we graag meer doen. Tips zijn natuurlijk zéér welkom!

Silberhtte favicon 140413We kozen voor douches met spaarkoppen en -thermostaten ipv een bad.
Silberhtte favicon 140413Voor wie zich graag eens door-en-door opwarmt na een dag buiten in de kou, is er een zuinige infraroodsauna.
Silberhtte favicon 140413De badkamers worden verwarmd met infrarood spiegelverwarming met bewegingsthermostaten.
Silberhtte favicon 140413We hebben overal LED-lampen, velen daarvan zijn bovendien sensorlampen.
Silberhtte favicon 140413We poetsen met ECO-produkten, maar vooral met weinig produkt. 
Silberhtte favicon 140413We wassen met natuurlijke wasnoten.
Silberhtte favicon 140413We proberen de hoeveelheid wasgoed te beperken tot het noodzakelijke. Liever dat een gast al eens een handdoek bijvraagt, dan dat er wekelijks enkele machines met ongebruikte spullen draaien. Toch? Daarom ook bieden we niet standaard een badjas aan maar vragen we een kleine vergoeding. 
Silberhtte favicon 140413Bij het ontbijt bieden we zoveel mogelijk plaatselijke produkten, bio-eitjes, zelfgemaakte confituur en zweren we kleine wegwerpverpakkingen af (op enkele uitzonderingen na).
Silberhtte favicon 140413Op de kamers bieden we een aangename ECO-zeep in navulbaar zeeppompjes.
Silberhtte favicon 140413Via onze prijzen willen we graag iets langere verblijven aanmoedigen. Dit weerspiegelt eigenlijk gewoon de financiële en milieubesparing die een iets langer verblijf betekent: minder poetsen en minder wassen. En je wint er meer bij: meer gelegenheid om tot rust te komen, om ervaringen en tips uit te wisselen.

Zoals gezegd, heb je zelf nog tips of ideëen, dan horen we dat graag!